J. Herbert- Krysy

V mé hororové éře jsem přečetla spoustu knih, kde hlavním "problémem" byla zvířata. Mezi ně patří také kniha krysy, ze které jsem opravdu měla husí kůži.

Anotace: Jednoho dne je pokousán krysou malý chlapec, i přestože zranění není vážné, umírá. Nikdo tomuto případu nevěnuje pozornost až na jeho učitele. Ten začíná pátrat a přijde na další napadení těmito nezvykle velkými tvory. Černé stíny se objevují čím dál častěji, najednou je jich v ulicích plno. Jsou stále troufalejší a útočnější. Na Londýn padá strach. Nastává boj o rovnováhu sil mezi lidmi a zvířaty. Pozornosti stále uniká starý dům, obrostlý křovím, skoro neviditelný, jehož tajemství předčí ta nejhrůznější očekávání.
Anglický spisovatel James Herbert se u nás představuje prvním dílem ze své série mistrných příběhů "tiché hrůzy".

Kniha se rozjíždí celkem pomalu a nevinně, ale postupně se z toho vážně stává horor. Po celém Londýně pobíhají přemnožené masožravé krysy a nikdo neví odkud se berou. Což se dozvíme až na konci knihy. Celý příběh je svým způsobem takový špinavý, jelikož vám v paměti neustále tkví představa obří vraždící krysy. Autor v knize využívá pravdivých faktů o krysách, což čtenáře nutí přemýšlet nad tím, že tento scénář je možný. Krysy jsou přeci schopné se rychle množit, žít v organizované skupině, velmi rychle se učit a hlavně přežít úplně všechno.
Do filmového zpracování jsem se zatím nepustila, protože jsem velký strašpytel. Možná až ho někdy zase budou dávat v televizi, tak si na něj udělám čas.

Knihu Vám mohu jen a jen doporučit, tedy pokud máte tento žánr rádi a chcete se alespoň trochu bát. Čte se velmi dobře a v žádné části se rozhodně nebudete nudit.

Žádné komentáře:

Okomentovat